Solformørkelse satte solcelleanlæg på prøve

Solcelleanlæg klarer sig på trods af solformørkelse

I hele verden er solcelleanlæg en stor del af elektricitetsteknologien. Flere og flere anlæg er kommet i brug rundt omkring i verden, og mange virksomheder og fabrikker er direkte og fuldstændig afhængige af deres solcelleanlæg eller strøm fra større anlæg. Derfor var den solformørkelse, der for nyligt ramte Vesteuropa, en stor test for alle de systemer og bolig-ejere, der bruger solenergi til at holde sig kørende.

Ingen slinger i valsen for solcelleanlæggende

Selvom der gik en lang række sekunder, hvor der ikke var noget strøm overhovedet til de mange store og små fabrikker, der kører fuldstændig på solenergi, gik det helt fint og uden problemer, da månen blokerede så meget for solen, at der ikke kom én lysstråle overhovedet ned på de mange solpaneler, der ellers stod klar til at suge lysstråler ned til solcellerne.

Grunden til, at der ikke var de store komplikationer var, at man fra virksomhedernes side havde forberedt sig på, at øjeblikket ville ske, og man var altså klar til at agere, da man pludselig stod uden strøm til fabrikkerne.

Gode tegn til fremtidens solcelleanlæg

Udviklingen betyder langt færre bekymringer for de mange, der overvejer at anlægge solceller i løbet af de næste par år. På grund af solformørkelsen ved man nu, at man sagtens kan stole på anlæggene, også når det hele går i sort, og der ikke længere er mulighed for at aktivere de mange solceller, der gemmer sig bag de store, sorte, kvadratiske paneler.

Herved håber man, at danske, såvel som globale virksomheder, vil have yderligere grund til at erhverve sig solceller, da de slipper for at bekymre sig om, hvorvidt solens varierende kræft, kan ødelægge deres produktion. Skulle man stadig tvivle lidt på solenergien, kan man også kombinere den med helt almindelig vekselstrøm.

Læs videre om de nye solcelleanlæg på solcellespecialisten.dk

Husk at dele med andre ...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin