Sådan vedligeholder du dit gulvafløb

Bruseniche med lækkert gulvafløbDet kan være, at det først for alvor er begyndt at vise sig nu, men det er typisk et problem, der bygger sig op over lang tid. Når afløbet i din bolig ikke bliver plejet, kan det stoppe til, og det kan gøre, at du bliver tvunget til at soppe rundt i brusekabinen, og at der måske lugter af kloak i hele din bolig. Hvis der ikke er en stank af kloak, kan du være sikker på, at der gemmer sig en. Du har bare ikke fundet den endnu.

Tjek dit gulvafløb på badeværelset

Du kender sikkert situationen. Du er netop er vendt hjem fra en 2-ugers ferie og det første du møder når du træder ind på badeværelset, er en fæl lugt af kloak fra dit gulvafløb. Det er heldigvis oftest et problem der nemt kan løses, ved at hælde vand direkte i afløbet for at lukke vandlåsen igen. Det er dog ikke altid tilstrækkelig når det kommer til den rette vedligeholdelse. Du skal nemlig gøre en reel indsats, hvis du vil slippe for alle problemerne. Mange mennesker tror, at det betyder, at man skal tage ud i en butik og købe noget afløbsrens, men det er ikke en ordentlig løsning på badeværelsesproblemet langsigtet.

Se også gulvafløb med minimal vedligeholdelse her

Hvis du for alvor skal løse de problemer, der kan opstå, når du tager brusebadet i løbet af dagen, må du kort sagt smøre ærmerne op, og selv komme i sving. Hvis det skal løses, skal du nemlig i gang med at skrue og arbejde, så du kan slippe for lugten.

Brug disse trin på gulvafløbet

Langt de fleste afløb starter med en rist. Nogle rister er skruet fast, mens andre ligger løse. Det første skridt er at få fjernet risten, enten ved at skrue den af med en skruemaskine eller ved blot at fjerne den.

Herefter skal du dreje den vandlås, der sidder i afløbet. Typisk vil du møde den en halv arms længde nede i afløbet. Hvis du ikke har haft den oppe før, vil den sikkert være begroet med alle mulige former for snavs og svampe. Her vil kloaklugten ramme dig for alvor. Fjern alt snavset, sæt den i blød i noget rengøringsmiddel, og så er dine problemer løst.

Husk at dele med andre ...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin