Sådan fjerner du pletter fra dine antikke møbler

Sådan renser du dine antikke, brugte møbler.De fleste danske boligejere har en række brugte møbler, de er gladere for end andre. Ofte har det noget at gøre med møblernes historie, der kan være speciel for ejeren. Det kan for eksempel hænge sammen med, at møblerne har tilhørt et ældre familiemedlem, der nu har givet de antikke møbler videre. Derfor kan det gibbe i de fleste, hvis man kommer til at lave pletter på møblerne. Ofte kan det være sværere at komme snavsen til livs, hvis møblet er af ældre dato, da materialerne så kan være mere sarte. Alligevel er der dog flere ting, man kan gøre som ejer.

Sådan kan du fjerne pletter fra dine brugte møbler

Der er flere metoder, der kan anvendes, hvis du eller en anden er kommet til at spilde eller lave pletter på nogle af dine antikke møbler. I langt de fleste tilfælde kan du selv klare rensningen i din bolig. Kontormøbler er dog ofte lettere at rense, da de er bygget i mere robuste materialer. Men hvis du er usikker, så kan det være en god idé at vælge en professionel møbelplejer til jobbet.

  • Det første du skal gøre er altid at duppe med en våd, opvredet klud. Her kan du tilføje en mild sæbe, hvis du ønsker at give træet lidt mere. Ældre møbler er mere sensitive end nyere, og derfor skal du gå forsigtigt til værks.
  • Hvis du alligevel ønsker at hårdere til værks, findes der behandlingsmidler, der kan hjælpe dig med dette. Husk altid at læse om produktet, inden du anvender det mod dine antikke møbler.
  • Husk på, at det altid er en god idé at bruge bordskånere, hvis du spiser ved et bord, der er lavet af ældre træ. Dette kan spare dig for meget bøvl med rengøring.

Når du beslutter dig for at møblere din stue eller indrette et kontor med brugte møbler, skal du være opmærksom på, at det kræver, at man er klar til at passe på dem. Antikke, brugte møbler kræver nemlig ekstra pleje og opmærksomhed, så er der børn i huset, skal du måske overveje en anden mulighed.

Husk at dele med andre ...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin