Indret din antikke bolig med et hæve sænkebord

Der er mange grunde til at vælge et skrivebord, der er justerbart i højden. Ofte er den primære grund, at helbredet kommer i centrum, hvis man ellers sørger for at anvende det korrekt. Med et justerbart skrivebord kan man nemlig selv bestemme, om man vil stå eller sidde ned og arbejde. Undersøgelser viser endvidere, at vi lever længere når vi varierer vores arbejdsstillinger. I takt med flere og flere etablerer et arbejdsværelse eller kontor i selv antikke boliger, er der kommet mere fokus på at skabe de bedste arbejdsforhold, hvilket giver rigtig god mening ifølge eksperter.

Ikke nok med er et hæve sænkebord godt for dit helbred, det får dig også til at tænke mere kreativt, arbejde mere effektivt og kan endda, bidrage til et bedre humør og parforhold i hjemmet. Hæve sænkeborde har dog også den fordel, at det giver os flere muligheder for indretning, da borderne er fleksible i højden. En vigtig regel er her, at sørge for at placere bordet i et område hvor der er gode lysforhold og gerne fra naturligt lys. Det er nemlig med til at øge den energi i kroppen, som bruges i løbet af dagen.

Gode råd til brugen af et hæve sænkebord

Hæve sænkebord til hjemmekontor

Du har endelig fundet dit foretrukne skrivebord og er nu klar til at bruge det. Der hvor mange falder i er, at de aldrig får taget sig sammen til, at benytte hæve sænke funktionaliteten og dermed stå op og arbejde, hvilket er en katastrofe for din krop. Planlæg at du står op minimum et par gange om dagen og hold dig så til det. Her er nogle gode råd til, hvordan du ikke kun med et justerbart hæve sænkebord men også generelt, kan opretholde en sundere arbejdsform:

  • Varierer dine sidestillinger
  • Bevæg dig og dig rundt i arbejdsrummet
  • Brug dit hæve sænkebord i løbet af dagen
  • Kende til hvordan du indstiller dine kontormøbler – bord som kontorstol
  • Foretage strækøvelser et par gange om dagen

Du kan finde flere gode råd til indretning af hjemmearbejdsplads hos Videnscenter for arbejdsmiljø. Det vigtigste er dog, at du har disciplin og sørger for, at bruge din krop aktiv når du arbejder.

Husk at dele med andre ...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin