Her skal du bo hvis du har solceller

Der er mange penge at hente på solcelleteknologien, der gennemsnitligt giver 5000-6000 kilowatttimer om året, hvis man har et 6 kw-anlæg. Det er dog ikke alle steder i Danmark, at man får lige meget for pengene. Der er nemlig stor forskel på, hvor soltimerne er flest, og hvis man alligevel skal til at flytte, kan man derfor sagtens kigge på, hvor man får strøm ud af sine paneler.

Bornholm er den dejligste ferieø for et solcelleanlæg

Solceller på BornholmDet er ikke kun i familiefilmene, at der jubles over det gode vejr på Bornholm. Det er nemlig det bedste sted i Danmark at placere teknologien, hvis man gerne vil have fuld udbetaling for pengene. Specielt hvis man vender panelerne i den rigtige retning, kan man på Bornholm få så meget strøm ud af den miljørigtige teknologi, at man direkte konkurrerer med flere andre sydeuropæiske lande på soltimer.

Kigger man på den anden side af tabellen, står Midtjylland som det sted i Danmark, hvor man får mindst ud af sine solceller i Danmark. Det er hovedsageligt vejret, der gør, at dette er stedet, hvor man ikke får mange solstråler igennem de tunge skyer. Helt præcist er den jyske by Askov det sted i Danmark, hvor der er mindst potentiale, når det kommer til solceller, da der er flest skyer dette sted i landet over et helt år.

Man skal dog huske på, at der selv et sted som Askov er mange store fordele ved teknologien, da man også får strøm på dage, hvor der kan være overskyet. Det handler blot om at placere panelerne de rigtige steder på huset, taget eller haven, hvor der er flest soltimer, og hvor nabohuset eller træet i haven ikke skygger. Hvis man sørger for dette, er der en stor gevinst at hente, uanset hvor man er bosat i Danmark.

Flot video af Bornholm set fra Helikopter – Her får du mest solceller for pengene

Husk at dele med andre ...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin