Forskellen på indramning af antikke malerier og plakater

Det tager tid at finde den rette indramning til antikke malerier eller plakater.En flot plakat eller et antikt maleri kræver den helt rigtige indramning for, at billedet kan komme til sin ret. Der er dog flere forskellige faktorer, som er vigtige at have med i overvejelserne, når du skal indramme enten et maleri eller en plakat. Det er nemlig ikke helt lige meget, hvorvidt du indrammer det ene eller andet, da disse to former for billeder har vidt forskellige behov.

Når indramningsprocessen skal begynde, er der flere afgørende valg, der skal træffes. Det er blandt andet valgt angående rammerne, glasset samt ophængningen af billedet.

Sådan indrammer du enten et antikt maleri eller en plakat

Der er flere forskellige hensyn, der skal tages, når du indrammer et billede. Valg angående rammer og glas skal træffes på baggrund af billedtypen. Malerier og plakater har nemlig forskellige behov:

  • Rammerne er med til at fulende billedet. Der findes både plakatrammer, som er de mere traditionelle rammer i enten træ eller aluminium samt malerirammer til kunst på lærreder. En antik maleriramme kan i særdeleshed være fordelagtig, hvis maleriet er opspændt på en blindramme, da det her er muligt at lave det, man kalder en svæveramme, der er designet til at fremhæve maleriet på bedst mulig måde.
  • Valget af glas er ofte et valg, der skal tages i forbindelse med indramning af plakater, da glas ofte ikke er en del af en maleriramme. Glasset i en plakatramme kan være enten almindeligt glas, som dog vil reflektere lys fra vinduer og lamper eller refleksfrit glas, hvor netop denne refleksion mindskes.

Fælles for alle typer indramning er dog ønsket om, at det skal komplimentere billedet på den bedst mulige måde. Derfor er specielt rammerne og glasset nødvendige overvejelser for netop at nå dette mål. For at sikre den helt perfekte indramning af dit billede, kan det være en god ide at kontakte en professionel rammemontør og få en indramning, der passer perfekt til netop din type billede. Når du når et færdigt resultat, er det bare med at få kunsten op på væggen, så ikke bare kunsten kan nydes men også den flotte indramning.

Husk at dele med andre ...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin