Fliserens: Pas på med at højtryksrense din stenterrasse

Fliserens med højtryksrenser af stenterrasse kan gøre skade.En fliserens er ofte svaret, hvis boligens udvendige overflader er blevet snavsede. Rigtig mange boligejere kæmper hvert eneste år med at holde deres terrasse fri for alger. Men det kan være en yderst svær kamp at vinde, fordi vejret herhjemme giver algerne optimale betingelser for at gro og vokse. Derfor bliver mange boligejere fristede til at give deres terrasse en omgang med højtryksrenseren, fordi det lyder som den bedste løsning. Men det er ikke altid sandheden. Ofte langt fra, faktisk.

Det kan nemlig være meget skadeligt for overfladen, da strålen fra en højtryksrenser er enormt hård ved overfladen. Og hvis overfalden ødelægges kan fliserne blive endnu mere udsatte for algeangreb. Derudover risikerer du, at spule sandet væk imellem fliserne, så skidtet får endnu flere flader at sætte sig fast på. En højtryksrenser bør derfor kun anvendes, hvis ens stenterrasse er meget hårdt ramt.

Derfor skal du bruge fliserens frem for at højtryksrense

Det er ikke altid en god idé at højtryksrense din stenterrasse, selvom det hurtige resultat er en fristelse for mange. En særlig fliserens er bedre, da du undgår at ødelægge overflader.

  • Du kan montere en såkaldt “patio cleaner” på din højtryksspuler. Dermed fordeles trykket fra spuleren over et større omfang.
  • Sørg altid for at vælge den laveste styrke på din fliserenser
  • Gå ikke tættere på fliserene end 50 cm, da trykket ellers kan gøre skade på fliserne
  • Fliserens i en vinkel af ca. 30 grader for at undgå at sprøjte fugesandet væk imellem fliserne

Det er ikke sikkert at ovenstående fliserens er tilstrækkelig for at få brugt med algerne. Det er dog altid bedst at forsøge sig med den mildere fremgangsmåde, før man vælger en højtryksrensning. Igen handler det meget om hvor omfangsrigt problemet er. Og vælger du et behandlingsmiddel i din fliserensning, så husk at det skal være godkendt til brug i Danmark. Ulovlige behandlingsmidler kan gøre stor skade på både miljøet og rensningsanlæg.

Søger du ekstern assistance til din fliserens så besøg http://www.algeteknik.dk/fliserens-og-algebehandling-af-havefliser-odense-fyn

Husk at dele med andre ...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin