Få din gamle bolig tjekket med et eleftersyn

El tjek skal sikre ulovlige el-installationer i gamle, antikke boliger.Selvom den gamle antikke bolig fra 60’erne har charme, sjæl og patina, så kan der være en risiko forbundet med det. Især hvis din bolig ikke har fået et el-tjek og eleftersyn i forbindelse med de elektriske komponenter, stikkontakter og steder med jordforbindelse i huset. Lever boligen ikke op til sikkerhedskravene efter de nye regler, så kan du risikere at ende med en stor bøde, hvis du vil sælge huset videre eller leje værelser ud. I værste fald kan de gamle el-installationer forårsage kortslutninger og få større konsekvenser. Derfor er det en rigtig god idé at læse op på kravene, samt eventuelt spørge en professionel elektriker til råds.

Større krav til din boligs el-installationer og sikkerhed

I det hele taget er der i dag begyndt at komme mere fokus på, hvorvidt de ældre boliger kan leve op til de moderne el-krav. Det gælder især de mange antikke boliger i storbyerne, der er blevet opført siden starten af 1940’erne. Meget af det handler om, hvorvidt forbruget til huset kan godkendes af kommunen. Der er mange tekniske detaljer i regelsættene, og der er forskellige regler alt efter hvor gammel din bolig er. Det samme gælder for varmen.

Derudover er det også vigtigt for dig selv som husejer – og din familie – at du kan være sikker på, at alt stadigvæk fungerer som det skal i hjemmet. Nogle husejere har desværre været ude for, at de gamle elektriske forbindelser simpelthen er kortsluttet. I værste tilfælde har det forsaget brandulykker. Det samme er sket i forbindelse med lynnedslag. Hvis boligen ikke er parat til den slags ting på grund af gamle og mørnede el-ledninger eller dårlige forbindelser i stikkene, så kan få meget værre konsekvenser end prisen for et el-tjek og eleftersyn. Er huset samtidig tæt på andre huse fra samme tidsperiode kan det gå ud over mange andre.

Det er i alle tilfælde en rigtig god idé at spørge en elektriker råds. Både i forbindelse med et privat eleftersyn og el-tjek, men især hvis du overvejer at sælge boligen. Der er en hel del der skal være i orden efter tilsynsreglerne. Alt dette kan din elektriker give dig gode råd om, så du er helt med på, hvilke forbedringer der skal til, for at din bolig kan blive godkendt.

Husk at dele med andre ...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin